Aktuálne,  slide-show,  Tlačová správa

Nadšenci zdravého životného štýlu sa stretnú na Bratislavskom hrade

Bratislava, Po úspešnom prvom ročníku Sunrise Yoga Bratislava prichádza v poradí druhá, rozšírená edícia podujatia nielen pre všetkých jogových nadšencov. Už v sobotu 25. mája 2024 bude impozantný priestor bastionu na Bratislavskom hrade hostiť podujatie s názvom Sunrise Yoga Festival Bratislava. Návštevníkov čakajú zážitkové lekcie s uznávanými jogínmi a podnetné workshopy so slovenskými aj zahraničnými odborníkmi na well-being.

Sunrise Yoga Festival Bratislava je prvý zo série festivalov z dielne organizačného tímu podujatia Sunrise Yoga Bratislava. Festivalová obdoba akcie prichádza s novým konceptom, špeciálnymi hosťami a neopakovateľnou atmosférou. Začína sa, ako inak, jogou pri východe slnka.

„Hneď po prvom ročníku Sunrise Yoga Bratislava, ktorá sa konala v Slovenskej národnej galérii, sa mnohí zaujímali, kedy si jogu pri východe slnka zopakujeme. O necelý rok neskôr prichádza celodenný festival, na ktorom si budete môcť nielen zacvičiť, ale tiež si vypočuť zaujímavé prednášky a vyskúšať rôzne štýly jogy. Každý, kto by rád načerpal energiu a doprial to najlepšie svojmu telu i duši, je srdečne vítaný,“ hovoria Helena Tomková a Kika Peráčková z organizačného tímu Sunrise Yoga Bratislava. 

V sobotu 25. mája sa Bratislavský hrad premení na oázu meditácie a jogových asán. Účastníci podujatia si budú môcť zacvičiť pod vedením obľúbených jogínov, medzi ktorými bude Vanda Sprenger Gallo (pôsobí v Nemecku) či lektori z Čiech – Petra ĎuricaMichal Bednařík Zuzana Klingrová„Sú to jogíni, ktorých bežne nestretnete v našich slovenských jogových centrách, o to viac však stojí za to ich spoznať. Pripomínam, že lekcie budú zostavené tak, aby ich zvládli jogoví nadšenci každej úrovne,“ vysvetľuje Kika Peráčková, odborný garant festivalu.  

Zdroj: Canva

Návštevníci festivalu si budú môcť tiež vypočuť prednášky odborníkov z oblasti zdravého životného štýlu. Na Bratislavský hrad zavítajú MUDr. Boris Bajer, špecialistu na medicínu dlhovekosti, MUDr. Helena Máslová, ktorá sa zaoberá psychosomatikou, vedec a neurogenetik Tomáš Eichler či výživová poradkyňa Silvia Horecká (Terapia jedlom).

Celý festival zavŕši liečivá večerná lekcia jogy skvelej Zuzky Klingrovej, jogovej terapeutky a ajurvédskej špecialistky, ktorá bude spojená s prednáškou. Pri záverečnej šavasane sa účastníci ponoria do „zvukových kúpeľov“ Petra Adesha. Bude to magický zážitok,“ hovorí organizátorka Helena Tomková.

Popularita wellbeingu a jogy na celom svete stúpa. Čoraz viac žien i mužov nachádza pokoj mysle a zdravie tela v tomto druhu cvičenia a zaraďuje ho do svojho životného štýlu. A práve to je podľa zakladateľov hlavným poslaním tohto projektu.

„Na Sunrise Yoga Festivale budeme nielen cvičiť, ale i rozprávať sa, vysvetľovať a hlavne diskutovať na témy, ktoré sa pri snahe o zdravie a praktizovaní  jogy samé vynárajú. Návštevníkov čaká deň nabitý tým najlepším, čo sféra aktívneho životného štýlu ponúka,“ dodávajú organizátorky. 

Počas festivalu sa hostia môžu tešiť aj na vysokokvalitné bio a organické jedlá, nápoje z byliniek z čarovných slovenských hôr, výbornú kávu, poctivé čaje a magické kakao.

Vstupenky je možné zakúpiť si v sieti predpredaj.sk.

Komentáre vypnuté na Nadšenci zdravého životného štýlu sa stretnú na Bratislavskom hrade